Selecteer een pagina

CODENSK
Leer nu al werken als bij je toekomstig bedrijf

Hier gaan we verder dan traditioneel onderwijs. Hier wordt gewerkt met een uniek en bewezen projectgeoriënteerd curriculum en onderwijsmodel. Het is gelijk aan de manier van werken bij een bedrijf: het doel is het neerzetten van een succesvol project in plaats van het behalen van examens.

Alles wat je nodig hebt voor je nieuwe profiel

Codensk maakt gebruik van een innovatief curriculum.

Via honderden projecten leer je wat je nodig hebt om bepaalde functies uit te kunnen voeren. Het is vergelijkbaar met hoe je in een bedrijf of je eigen bedrijf gaat werken. Het helpt je je voor te bereiden op een baan in de toekomst. Niets staat vast want het is de bedoeling dat je er zelf achter komt wat je leuk vindt en wat je nodig hebt voor een bepaalde baan.

Web Development

Wordt webdesigner of front end developer of begin voor jezelf.

Software engineer

Stel zelf samen wat de functie voor je inhoud en of je daarmee aan de slag kunt gaan.
Wij helpen je die baan te vinden.

UX Design

Altijd al meer gewild dan programmeren? Bij ons is veel mogelijk.

Database Design

Bij Codensk is het mogelijk om certificaten te halen die wij omzetten naar een baan.

Javascript

Een tandje verder en een certificaat halen is mogelijk.

HTML & CSS

We beginnen als je wilt eenvoudig met de basis. En als je dat genoeg vind kan je er gewoon meestoppen. Einddoel is wel om aan het werk te komen.

Intro to Coding

De eerste week is vooral een introductie week. Lijkt je coderen werkelijk wat? Dan komen we er in deze week achter.

Apps & Games

Einddoelen zijn onder meer het maken van apps en games. Ook voor degenen die een eigen bedrijf willen opstarten. Daarbij kan Codensk ook helpen.

Gamified curriculum

Het hele curriculum is opgezet als een groot spel. Valideer je een project, dan krijg je experience points. Heb je genoeg experience points dan ga je een level omhoog. Je kan dus altijd je vooruitgang bijhouden. Ook hebben we leuke achievements die je kunt winnen en waarvoor je experience points krijgt.

LEREN DOOR TE DOEN

In tegenstelling tot het gebruikelijke onderwijssysteem waarin de docent de centrale rol speelt, gaat peer-to-peer onderwijs uit van leren door samenwerking tussen studenten.

Jij verkrijgt zelf de kennis en dat deel je met je peers, wat leidt tot goede discussies en productieve gedachtewisselingen. Dit proces zorgt ervoor dat informatie altijd uit verschillende bronnen komt en zo voortdurend gecheckt en geüpdate wordt.

BOUW JE PORTFOLIO 

Je krijgt geen diploma wanneer je klaar bent.

Maar hoe laat je dan zien dat je een goede skills hebt? Al het werk wat je maakt is van jou en je bouwt met elk project dat je afmaakt aan je eigen portfolio. Alle projecten die je ontwikkelt, voeg je toe aan je portfolio in Github waar je altijd naar kan verwijzen. Bij Codenks gaat het dus niet om een papiertje, maar om de skills die jij hebt opgebouwd.

BEREIK JE DOELEN 

Van fouten maken leer je.

We maken allemaal wel eens fouten, maar daar kan je van leren. Telkens weer begin je dan opnieuw. Er is geen project waarin je faalt. Wij zien dat juist als leermoment.

Na afronding van een project moet ieder team het ter beoordeling voorleggen aan medestudenten. We hebben een systeem dat random en anoniem evalueerders selecteert. Samen bespreek je het project en krijg je de kans om te beargumenteren waarom je code zo geschreven is en welke beslissingen je hebt genomen. Alle studenten geven dan een cijfer op basis van een door Codensk bepaalde schaal. Op deze manier leer je hoe het project beter kan en ook hoe andere studenten dit aanpakken.


Het voelt als een spel

“Het curriculum is opgebouwd uit meerdere stappen. Elk volgende stap is een logische stap. Elk project richt zich op een specifiek aspect binnen de technologie. Het eerste project begint bij de basis van programmeren. De volgende bouwt voort op de vorige, zodat je langzaam een pro wordt in programmeren. De stappen zijn zo opgezet dat het je helpt om ervaring, vaardigheden en zelfvertrouwen op te bouwen.”

Patrick, Deelnemer

faq

Hier vindt je de meest gestelde vragen

Heb je nog een andere vraag, dan horen we graag van je.

Is Codensk iets voor jou?

Codensk is anders, een beetje spannend, interessant en iets wat je nog nooit heb meegemaakt. Een van de belangrijkste dingen van Codensk is het proberen. Als je het niet probeert, weet je niet zeker of het iets voor jou is. Wij raden je dan ook aan om de test te doen of langs te komen op een open dag en we hopen natuurlijk dat we je snel zien tijdens een Check-in.

Waarom kiezen studenten voor Codensk?

HANDS ON

Bij Codensk is het niet puur theoretisch leren. Door de peer-to-peer methode en doordat het curriculum is opgebouwd uit projecten word je meer uitgedaagd om hands on aan de slag te gaan. Dit is niet alleen merkbaar in het curriculum maar ook binnen de community. Iedereen is elkaar altijd wel aan het helpen, bij de projecten maar ook bijvoorbeeld bij Codensk events.

KIES JOUW EIGEN PAD

Bij Codensk willen we graag dat je doet waar je gelukkig van wordt. Ons curriculum is dan ook zo opgezet. Je kan altijd het pad volgen waar je het meest interesse in hebt, of je nou graag meer wilt leren of nog niet weet wat je wil. Nadat je een basis hebt gelegd gaat de hele tech wereld voor je open. En als je het toch niks vindt, kan je altijd een andere kant op gaan.

MAAK JE EIGEN PLANNING

Wij begrijpen dat creativiteit voor iedereen op andere tijden komt. Daarom is Codensk 24 uur, 365 dagen per jaar open. Jij beslist zelf wanneer je wilt en kan komen programmeren. Of je nou een nachtuil bent of een vroege vogel. Codensk is altijd open voor jou.

Waarom zijn er geen docenten?

Die zijn niet nodig. Codensk is zo opgezet, dat dit onderwijsmodel je helpt met het opbouwen van zelfvertrouwen. Dit komt door alle programmeer kennis die je opbouwt, maar ook door de sociale banden en interacties met de andere studenten van Codensk. Er staat altijd iemand voor je klaar. Dit geeft jou de mogelijkheid om je zelfvertrouwen op te bouwen en nieuwe dingen uit te proberen in een veilige omgeving.

Wat is community driven?

Een veilige en comfortabele omgeving is een van de belangrijkste dingen hier. Bij Codensk staat respect, veiligheid en je op je gemak voelen hoog op het lijstje. Wij willen dat iedereen zich hier op z’n gemak voelt om te werken, vrienden te maken en om hulp te vragen.

Is er baanperspectief ?

De vaardigheden die je bij Codensk ontwikkelt, zijn niet beperkt tot één baan of branche! Natuurlijk leer je te programmeren, maar wat nog belangrijker is: je leert leren! Met leren om te leren, bedoelen we dat je tijdens je studie bij Codensk vaardigheden ontwikkelt om nieuwsgierig te zijn, relevant te blijven en je bouwt het vertrouwen op om elke uitdaging uit te proberen die op je pad komt. The sky is the limit! En precies die vaardigheden heb je nodig voor de baan van de toekomst.

Aan welke beroepen moet ik denken?

Denk aan data analist, mobile app developer, project manager, web developer, software engineer en wie weet in de toekomst nog meer.

Skills

Het curriculum heeft onder meer 17 skills, zowel soft als hard skills.  Voorbeelden hiervan zijn: group and interpersonal experience, parallel computing, algorithms en A.I., … Wanneer er een nieuw project wordt gemaakt, voegt het educationele team de skills toe aan het project die ervoor relevant zijn. Een project geeft je de mogelijkheid ervaring op te bouwen richting een specifieke set van skills door de projecten te kiezen die jij leuk vind om te doen.

Eigen skillset opbouw

De vrijheid van het curriculum geeft iedereen de kans om zelf een unieke reis te maken door het curriculum waarbij je een bepaalde skillset opbouwt. Iedereen die het curriculum afmaakt is daarom ook uniek in vergelijking met de andere. Als je deze skills op een grafiek plot wordt dat een digitale print van hun weg door het curriculum. Sommige van deze digitale prints kunnen vergelijkbaar zijn met profielen in het echte leven, en sommigen zijn iets compleet nieuw. Het is aan jou hoe jouw digitale print eruit komt te zien. 

KLAAR OM TE BEGINNEN