Selecteer een pagina

ATELIERSTAD STADSWERKPLAATS ENSCHEDE

 

    1. Skills: UX Architecture, Information architecture, Work Flow/Interaction Design, UX design
    2. Client: Werkzoekenden van 50 plus
    3. Project: Website, intranet, extranet
    4. Team: Projectleader, Contentmanager, Developer and UX designer

Tools Used: UX research tools, Customer Journey mapping, Card sorting, User task flow charts, Personas, Illustrator, Photoshop, TYPO3, Axure

Website: –

OVERZICHT

Concept: Participatiecentrum Atelierstad is een cross werkplaats, ontmoetingsplek en creativiteitscentrum voor alle inwoners van Enschede en directe omgeving. Met dit project willen we vorm en inhoud geven aan maatschappelijke en economische participatie. Op deze plek kan je actief zijn en je talent ontwikkelen je kennis delen en een persoonlijke ontwikkeling doormaken naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Atelierstad biedt de mogelijkheid dit op een creatieve manier te doen. Hier kunnen nieuwe initiatieven ontstaan die ten goede komen aan de buurt, de wijk of de stad.

MIJN ROL

Projectleider en web -en app designer.
Het opzetten van een participatiecentrum met diverse ateliers: textielatelier, houtbewerkingsatelier, metaal atelier, techniek atelier, grafisch atelier, bronsgieten atelier, kunstatelier, schildersatelier, kookatelier. Voor ieder atelier kan je je aanmelden en opgeven voor de workshops die er gegeven worden. Daarvoor ontwierp ik een platform, responsive ook op mobiel goed te bekijken.

DUUR

Van januari 2014 tot juli 2015. Het is niet Atelierstad geworden maar Stadswerkplaats Enschede. Deze bevindt zich binnen de Performance Factory.

De Stadswerkplaats is een plek waar iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt, particulier, of in een groepsactiviteit, dagbesteding of werkervaringsplaats talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen in onze ateliers. In een omgeving van kunst, vakman-en ondernemerschap. Atelierstad Enschede wil samen werken met UWV, re-integratiebedrijven en zorginstellingen.

DE UITDAGING

VORM EN INHOUD GEVEN AAN MAATSCHAPPELIJKE EN ECONOMISCHE PARTICIPATIE

Op deze plek kan je actief zijn en je talent ontwikkelen je kennis delen en een persoonlijke ontwikkeling doormaken naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Atelierstad biedt de mogelijkheid dit op een creatieve manier te doen. Hier kunnen nieuwe initiatieven ontstaan die ten goede komen aan de buurt, de wijk of de stad.

 

3 Concepten

1. Activeringstraject “Leer Creëer Onderneem”

Dit traject is bedoeld voor cliënten (van de afdeling sociale zaken van de gemeente) van het UWV, re-intergratiebedrijven en partikulieren die willen uitstromen naar het persoonlijke ondernemerschap. Uiteindelijke doel is ondernemerschap.

2. Gast/Dagbesteding

Mensen met een psychische of lichamelijke beperking kunnen ook voor een traject en voor dagbesteding in het centrum terecht. De gast-dagbesteding kan worden uitgevoerd voor gastgroepen van zorginstellingen die de dagbesteding aan het centrum uit willen besteden.

3. Estans studio: Open atelier: toegang tot de stadswerkplaats

Op de werkplaats kan iedereen die redelijk zelfstandig aan de slag kan, met een beetje begeleiding.
Hier wordt er in eigen tempo gewerkt en vinden ontmoetingen plaats met mensen waarmee technieken en ervaringen worden uitgewisseld. Voor het onder de knie krijgen van bepaalde technieken worden workshops aangeboden.s.